NHO Mat og Drikke

Innhold

Ny bransjeforening i NHO Mat og Drikke

Nyhet

Publisert

Ingunn Jordheim

Generalsekretær i VBF, Ingunn Jordheim. Foto: Anne Birgitte Hjelseth, NHO

Vin- og brennevinsleverandørenes forening (VBF) organiserer norske produsenter og importører av vin og brennevin. 1. januar gikk de inn som ny bransjeforening i NHO Mat og Drikke, ledet av generalsekretær Ingunn Jordheim.

VBF har ca. 70 medlemsbedrifter, og disse utgjør 75 - 80 prosent av det registrerte alkoholvolumet (salget gjennom Vinmonopolet og horeca) i Norge. VBF-medlemmer er alt fra norske gårdsprodusenter som lager sider og eplebrennevin av egne epler, til storaktøren Arcus som både produserer, importerer og eksporterer alkohol.

I VBF finnes også de internasjonale selskapene som blant annet Pernod Ricard, Moët Hennessy, Bacardi og Diageo, og ikke minst mange små og mellomstore importselskaper. VBFs område favner næringspolitisk sett mye; alt fra helse- og sosialpolitikk til finanspolitikk, avgifter, markedsføring, landbruk og EU. 

 - Det er lett å glemme at selv om det heter Vinmonopolet, er det full konkurranse i verdikjeden. Hovedutfordringen er likevel alkoholavgiftene som bidrar til at grensehandelen og det uregistrerte volumet av alkohol er høyt, sier generalsekretær i VBF Ingunn Jordheim.

- Jeg vil gjerne nevne at vi er varme forsvarere av Vinmonopolet. Det er verdens beste vin- og brennevinsutsalg. Så det å være for vin i butikk, vil ødelegge verdens beste vin- og brennevinsutsalg. Grunnen til at det er så bra er fordi regelverket sikrer at all verdens produsenter skal kunne levere varer til polet gjennom norske importører. I tillegg til at de som jobber der er veldig dyktige, er det full konkurranse frem til butikkdøra. Det er nettopp det våre medlemmer står for, sier Jordheim.

- NHO Mat og Drikke er opptatt av å organisere hele mat- og drikkenæringen i Norge. Når VBF har gått inn i NHO-fellesskapet, styrker det oss og gjør NHO Mat og Drikke til en enda mer representativ organisasjonen for næringen, sier adm. direktør Petter Haas Brubakk

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: