Foto: Velg skog
Foto: Velg skog

Universitet - NMBU

På fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning (MINA) ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), tilbys det bachelor- og masterstudier i skogfag.

MINA - fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning (Akershus)

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Mer om SKOGSTUDIENE på MINA 

Besøksadr.: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, 1432 Ås
Telefon: +47 67 23 00 00
E-post: post@nmbu.no
Nettside: www.nmbu.no

Bachelorstudiet gir grunnleggende kunnskaper om skog, skogforvaltning og skogindustri. Du lærer om skogens biologi, økologi, skogbehandling og skogsteknikk, om trevirkets egenskaper og muligheter, og om produktutvikling og økonomi. Du har også gode muligheter til å spesialisere deg på et fagfelt som interesserer deg. Studiet gir deg kompetanse til å kunne planlegge skogbehandling og skogsdrift og til å bestyre en skogeiendom. Bachelorgraden gir deg også et godt utgangspunkt for videre masterstudier i Skogfag og andre nærliggende fagfelt ved NMBU, eller studier ved andre universiteter og høgskoler.

Masterstudiet gir mer spesialisering hvor du lærer om skogplanlegging og flersidig bruk av skog, samt vitenskapelig metode, organisasjon og ledelse. Dette er kunnskap som gjør deg i stand til å tolke og bruke andres forskning, og som gir et solid teoretisk grunnlag for en lederstilling, som mange havner i. I tillegg kan du velge ytterligere fordypning innen økonomisk, biologisk eller teknologisk retning. Med mastergrad i skogfag skal du kunne planlegge og lede virksomhet knyttet til skog, og kunne finne en bærekraftig balanse mellom økonomiske, miljømessige og sosiale hensyn. Masterstudiet i skogfag gir deg mulighet til å få tittelen Forstkandidatsom i lang tid har vært en ettertraktet profil i skogbruket.

Jobbmulighetene for de med skogfaglig kompetanse på universitetsnivå er etterspurt i Norge, så vel som i det internasjonale arbeidsmarkedet. Aktuelle stillinger vil være lederstillinger innen offentlig og privat skogforvaltning, organisasjoner, privat næringsvirksomhet eller skogindustri. Du kan også bli konsulent for areal-, skog- og eiendomsspørsmål, eller jobbe innen forskning og undervisning.

NMBU/MINA - statistikk

KILDE: DATABASE FOR STATISTIKK OM HØGRE UTDANNING
KILDE: DATABASE FOR STATISTIKK OM HØGRE UTDANNING
KILDE: DATABASE FOR STATISTIKK OM HØGRE UTDANNING
*kravet til realfag ble tatt bort

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: