Årets Velg Skog stipend er tildelt

Nyhet

Publisert

Velg Skog

Fra venstre: Martin Storberget, landbruks- og matminister Olaug Bollestad, Øyvind Sørhuus og Svein Skjerstad. Steinar G. Stensli var ikke til stede under bildetagingen.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad delte ut fem stipend til skogfagstudenter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Høgskolen i Innlandet (INN – Evenstad) på hennes kontor torsdag 28 november.

I nyhetsmeldingen fra regjeringen refereres det til statsrådens innledende ord til mottagerne:

– Det er en stor glede for meg å ønske dere velkommen til denne stipendutdelingen, men ikke minst velkommen til tjeneste for en viktig primærnæring som trenger unge folk med god kompetanse. Jeg gleder meg over å kunne dele ut stipendene som blir gitt av næringa selv som et tegn på at de setter pris på dere og ønsker dere velkommen til arbeid i skogsektoren.  Skogressursene er rike og gir mulighet for økt innsats og økt ressursuttak framover, sa landbruks- og matminister Bollestad under stipendutdelingen i dag.

Velg Skog

Steinar G. Stensli kom litt senere pga innstilt fly.

Velg Skog stipendene på til sammen 225 000 kroner er et spleiselag fra alle skogeierorganisasjonene i Norge. Det deles ut 50 000 kroner hver til de tre masterstudenter ved NMBU med beste karaktersnitt. Forutsetningen for å få stipendet er at studentene har fullført på normert tid. I tillegg deles det ut 50 000 kr for beste masteroppgave ved NMBU og et stipend på 25 000 kr for beste bacheloroppgave ved INN - Evenstad.  Oppgavene ble vurdert av representanter fra skognæringen, forvaltningen og instituttene. Kriteriene som ble lagt til grunn var tema, resultater, originalitet, kvalitet og formidling.

-På vegne av skognæringen og Velg Skog vil jeg virkelig gratulere så mye til mottagerne. Når man ser hva dagens ungdommer både kan og vil, lover det godt for alle de spennende og utfordrende oppgaver som skogbruket står overfor, ikke minst rundt klimaløsningene sier Jørn Lileng, daglig leder i Velg Skog.

Stipendene for 2019 gikk til:

Masterstipend NMBU:

  • Øivind Sørhuus
  • Steinar G. Stensli
  • Svein Harald Frøberg Skjerstad

Beste masteroppgave NMBU:

  • Svein Harald Frøberg Skjerstad

Beste Bacheloroppgave INN-Evenstad:

  • Martin Storberget

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: