Norsk Skogbruk og Magasinet Skog gratis til alle skogstudenter

Oppgi navn, adresse, studiested og klassetrinn i e-post for å motta bladene

Innhold

Ungdomsredaksjonen i Norsk Skogbruk er i gang

Nyhet

Publisert

Studentredaksjon

Studentredaksjonen i Norsk Skogbruk

En nyhetsredaksjon bestående av ungdom prøves ut i et samarbeidsprosjekt mellom Velg Skog og Norsk Skogbruk. I Norsk Skogbruk nr 9-2019 presenteres ungdomsredaksjonen og planene de har videre.

Skogstudenter

Fem ungdommer i ulike skogbruksrelaterte utdanningsløp har startet opp jobben i den nye ungdomsredaksjonen. Målet er å spre informasjon om skogen til unge mennesker hvor en av målsetningene er å øke interessen og rekrutteringen til skogbruket. Her er særlig bruken av nye digitale mediekanaler viktig. Redaksjonen er godt i gang og har allerede planlagt og forberedt flere aktuelle saker ungdommene er opptatt av.

-Det er morsomt og inspirerende å se at ungdomsredaksjonen er på plass og godt i gang med publisering og videre aktivitet utover høsten og vinteren sier Jørn Lileng, Daglig leder i Velg Skog. Det blir spennende å se og lære av ungdommene når de får frie tøyler til å velge både digitale plattformer og saker, fortsetter han. Vi er svært glade for at vi fikk støtte fra de nasjonale rentemidlene til dette pilotprosjektet.

Fremgang

Marit Venn leder redaksjonen og har brukt våren til å reise rundt for å spre det glade budskap og oppmuntre elever og studenter til å søke. Søknadene fra ulike steder i landet kom inn før sommeren og redaksjonen hadde sitt første møte i august der de la planen for høstens saker og strategier for kommunikasjon. Her skal det tas i bruk flere kanaler som Instagram, Snapchat og Facebook. I tillegg skal podcast testes ut, så her gjelder det å følge med fremover sier Marit Venn i Norsk Skogbruk.

Ungdomsredaksjonen

Journalistene består av fem engasjerte ungdommer som studerer skogbruk på videregående- eller universitetsnivå. En av studentene er Haakon Jamtli Kristiansen (32) som har en bachelor i fotojournalistikk fra før og går nå andre året på skogfag på NMBU. Martin Listerud (19) er fra Bagn i Valdres og går skogbrukslinja på Valle i Gjøvik. Han engasjerer seg for rekrutteringen til næringa gjennom blant annet å stå på stand for Valle. Viltinteresserte Martin Storberget (23) har tatt en bachelor på Evenstad i skogfag sammen med Petter Almås (23) og nå er de begge i gang med master på NMBU og ungdomsredaksjonen. Siste ut er Sandra Årsandøy (17) som går skogbruk på Mosjøen videregående. Hun mener at skogfaget er mye mer kreativt enn mange skal ha det til og vil gjerne formidle dette til flere. Medlemmene av redaksjonen vil alle presentere og diskutere ting fra sitt skogbruksmiljø og andre relevante saker som ungdommen bryr seg om.

Hold deg oppdatert

Ungdomsredaksjonen kan følges på Instagram og Snapchat (@norskskogbruk). På disse kontoene kommer også linker til podcast til å dukke opp utover høsten. Lik også gjerne Facebooksiden til Norsk Skogbruk som vil brukes til ulike saker.

-Også håper vi selvsagt på at dette blir en suksess hvor vi lærer mye av hvordan vi kan nå ut til ungdommene i rekrutteringsarbeidet, og at studentredaksjonen vil bestå etter at prosjektet er ferdig i 2020, avslutter Jørn Lileng i Velg Skog.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: