Norsk Skogbruk og Magasinet Skog gratis til alle skogstudenter

Oppgi navn, adresse, studiested og klassetrinn i e-post for å motta bladene

Innhold

TENK TRE er lansert

Nyhet

Publisert

Tenk Tre

Velg Skog forsidebilde

På skogkonferansen Skog & Tre 2019 ble kampanjen TENK TRE presentert. Hele bransjen vil vise at det grønne skiftet er avhengig av innovasjon og verdiskaping i skog- og trenæringen.

VELG SKOG  jobber med rekruttering og kompetanse inn til skolene og næringen, og TENK TRE  forteller om alle de gode produktene og mulighetene som ligger i råstoffet fra trærne.

Således henger disse kampanjene godt sammen får å både sikre den framtidige arbeidskraften i skogbruket og folks forståelse av verdens kanskje mest bærekraftige næring.      

På www.tenktre.no kan du lese å høre om alt dette:

Alt som kan lages av olje, kan også lages av tre

Hos Borregaard lager de produkter du ikke ante kunne lages av tre. Av 1000 kg tømmer blir hele 875 kg til salgbare produkter.

Kretsløpet som er avgjørende for klimaet

I en verden som blir stadig varmere, er vi nødt til å erstatte fossile råvarer med fornybare ressurser. Tre er en del av naturens store kretsløp, som brukt riktig kan spare kloden for enorme klimagassutslipp og sikre våre fremtidige generasjoner.

Evigvarende ski med kjerne av tre

Skal fremtidens nordmenn fødes med ski på beina, er vi nødt til å tenke på klimaet. Møt Endre Hals, som lager lokalproduserte ski med kjerne av tre for holde miljøavtrykket på et minimum.

Møblerer verden med skandinavisk furu

Ved å konkurrere på design, bærekraft og kvalitet fremfor pris har Vestre allerede møblert byer i Norge, Europa og USA. Med blant annet høykvalitets skandinavisk furu har de som mål å bli anerkjent som verdens mest bærekraftige møbelprodusent.

Fra fossilt til fornybart – Norge har en luke på rundt ti år

Thina Saltvedt jobber med bærekraft og grønn energi i Nordea Markets. Etter 10 år som oljeanalytiker innså hun at finansmarkedet må bevege seg raskere inn i det grønne skiftet. Det vil kreve store investeringer i næringer og bedrifter som representerer fornybare løsninger.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: