Studenter på kurs i skogsertifisering

Nyhet

Publisert

Velg Skog

Skogstudenter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Høgskolen i Innlandet, Campus Evenstad (HiNN-Evenstad) ute i skogen ved Årnes, Viken fylke. Foto: Velg Skog.

Lørdag 31. oktober fikk 18 skogstudenter på NMBU og HiNN-Evenstad praktisk innføring i Norsk PEFC Skogstandard ute i skogen. Dette er en del av et nettkurs som VELG SKOG arrangerer sammen med PEFC-Norge og Skogkurs.

Hvorfor skogsertifisering?

Skogen og skogbruket er viktig for klima og miljø, friluftsaktiviteter, arbeidsplasser og overgangen til det grønne skiftet. Med bærekraftig forvaltning av skogene har vi en ressurs som kan videreutvikles og brukes til miljøvennlige treprodukter for all framtid.  Norsk PEFC Skogstandard jobber med dette målet i Norge hvor praktisk talt alt tømmer er sertifisert.

Anna Lena Albertsen, Skogbrukets Kursinstitutt (SKOGKURS) har ansvaret for feltundervisningen på PEFC-kurset for skogstudentene. Foto: Velg Skog.

Aktuelt for skogstudenter

Etter studiene starter mange skogstudenter opp i jobber med omsetning og forynging av skog i skogeierorganisasjonene. Dette er typiske stillinger  hvor PEFC krever dokumentasjon på at arbeidstakeren er kurset i sertifiseringsordningen. Derfor er dette kurset populært blant studentene.  

SKOGKURS tilbyr nettkurs i Norsk PEFC Skogstandard som er skreddersydd for skognæringen. Med dette som utgangspunkt tilbyr Velg Skog og PEFC-Norge et utvidet og sponset kurstilbud til skogstudentene.

Utvidet perspektiv

I tillegg til SKOGKURS sitt nettkurs får studentene en introduksjon til sertifiseringsordningene av Thomas Husum i PEFC Norge og Anders Q. Nyrud.

Den praktiske koblingen får de gjennom en hel dag i felt hvor ulike kravpunkter presenteres og drøftes i felleskap med studentene.

PEFC har i alt 27 kravpunkter i et bredt spekter fra forvalteransvar og planlegging, hogst og skogbrukstiltak og særskilte miljøverdier.

Informasjon med VELG SKOG

Under feltdagen stiller Velg Skog med lunsj, bålkaffe og en liten prat om skognæringen og alle de spennende jobbmulighetene som venter etter skogstudiene. Studentene bruker også anledningen til å stille spørsmål om hva som venter dem ute i arbeidslivet. En liten spørreundersøkelse om hvorfor de valgte å studere skogfag er det også tid til.   

VELG SKOG takker Skogkurs og studentene som gjorde dette til en både lærerrik og trivelig tur ute i skogen. Der skogbruket faktisk utøves!

Les mer om nettkurset til SKOGKURS her.

Les mer om PEFC Norge her.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: