Julehilsen fra Velg Skog

Nyhet

Publisert

Til Velg Skog medlemmer og partnere - tusen takk for et strålende samarbeidet dette spesielle året!

Se nyhetskavalkaden fra 2020. God lesing!

Stipenddryss til skogfagstudenter. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad delte ut Velg Skog stipend til fem skogfagstudenter fra NMBU og Evenstad.

Studenter på kurs i skogsertifisering. Velg Skog organiserer skreddersydd kurs i Norsk PEFC Skogstandard for skogstudenter på NMBU og Evenstad

Ungdom som læremestere for skognæringen. I et fellesprosjekt mellom Velg Skog og Norsk Skogbruk skal ungdom gi råd i bruk av sosiale medier.

VELG SKOG inviterte næringen og studenter til workshop. Temaet var hovedoppgaver til skogfagstudentene og økt involvering fra næring og forvaltning.

Høgskolen i Innlandet styrkes i samarbeid med NWC. For å styrke sin forskning på skogbruk og treprodukter ble Høgskolen i Innlandet (HINN) medlem i Norwegian Wood Cluster (NWC).

Verdens største studentby i massivtre på NMBU. Studentene ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) får det som blir verdens største studentby i massivtre.

Flere jenter til skogfagstudiet på NMBU. Av 31 studenter som møtte til studiestart i 2020 var det 13 jenter. Dette er kanskje den høyeste jenteandelen noensinne, og en etterlengtet positiv utvikling.

Har jobbdrømmen i sikte. Mari Gladhaug (19) fra Rendalen drømmer om å bli skogbruksleder. Etter at Viken Skog ansatte henne i et toårig lærlingeløp som skogbruksleder, er jobbdrømmen innen rekkevidde.

Sommerjobb som ambassadører i skogbruket. 20 år gamle Mads Øverstuen var en av åtte skogfagstudenter ansatt av Glommen-Mjøsen Skog til å fremme ungskogpleie og annen skogkultur ute hos skogeierne.

Martin (30) kommer hjem til drømmejobben som skogbruksleder. Martin Tangen ansatt som skogbruksleder i Viken Skog. Han så for seg denne jobben allerede da han begynte å studere på Evenstad på Høgskolen i Innlandet.

Skogen blir Elida (15) sin arbeidsplass i tre uker. Elida var en av 28 som i sommerferien deltok i prosjektet Jobb for ungdom (JOBU), organisert av Skogselskapet i Hedmark.

Fakta om Velg Skog:

VELG SKOG jobber med rekruttering, kompetanse og omdømmebygging for skognæringen. Velg Skog finansieres av medlemmer i skogsektoren, Landbruks- og matdepartementet, Skogbrukets Landsforening og NHO Mat og Drikke, samt midler fra skogbrukets ulike prosjektfond. Gå inn på www.velgskog.no for mer informasjon.

Les mer om Velg Skog

 

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: