Foto: Velg skog
Foto: Velg skog

Julehilsen fra VELG SKOG

Nyhet

Publisert

VELG SKOG takker medlemmer og venner for et strålende samarbeid i 2021!

Her er en oversikt over Velg Skog nyhetene i 2021.

Riktig god julelesing!

Velg Skog søker daglig leder. I denne jobben har du stor frihet og mye kontakt med utdanningsstedene, studentene, næringsaktørene og organisasjoner i skogbruket. 
Skogfagstudenter hedret av Landbruks- og matministeren. Skogfagstudenter fra NMBU og EVENSTAD fikk utdelt Velg Skog stipend på statsrådens kontor.
Skogsoperatørlærlingene ble feiret på Honne. Velg Skog og MEF hadde samling for lærlingene med fagprogram og stipendutdeling til årets lærlinger.
Studenter på kurs i skogsertifisering. Skogfagstudenter på NMBU og EVENSTAD fikk praktisk innføring i Norsk PEFC Skogstandard ute i skogen. 
Engasjerte skogfagstudenter møtte skognæringen. Viken Skog fortalte om mange spennende fagområder og jobbmuligheter i næringen. 
JOB:U. Populært med sommerjobb i skogen for ungdom. Sommeren 2021 jobbet 66 spreke gutter og jenter med ungskogpleie og planting i 13 kommuner i Innlandet. 
Kvinnenes vaktbikkjer i skogbruket. Organisasjonen Kvinner i skogbruket jobber med å få flere jenter til å velge skogbruk og setter søkelyset på hva som må til for å bedre kjønnsbalansen i næringen
Skogpodder for enhver smak. Skogbruket har kastet seg over podkasttrenden. Her er det noe for alle fra tungt faglige til morsomme og opplysende temaer. 
Medlemsprat med Viken Skog SA. Som karbonlager, bygningsmaterialer i nye og innovative produkter og energiressurs er skogen en viktig del av klimaløsningen, sier Tor Henrik Kristiansen, daglig leder i Viken Skog.
Medlemsprat med AT Skog SA. Det er et stort potensial for å øke hogstaktiviteten i vårt bærekraftige skogbruk, sier administrerende direktør i AT Skog, Anders R. Øynes.
Flotte representanter for skogsektoren. Her møter du Juliane (20) som kjører hogstmaskin, Jon Olav (20) som reparerer skogsmaskiner og Eivind (25) som forsker på skogstrær. De representerer tre av de mange jobbmulighetene i skogbruket.
Positive søkertall og opptak til skogstudiene. I 2020 økte søkningen og opptakene til skogfagene hos både de videregående naturbruksskolene og til høyere utdanning hos NMBU og HINN. 

Fakta om Velg Skog:

VELG SKOG jobber med rekruttering, kompetanse og omdømmebygging for skognæringen. Velg Skog finansieres av medlemmer i skogsektoren, Landbruks- og matdepartementet, Skogbrukets Landsforening og NHO Mat og Drikke, samt midler fra skogbrukets ulike prosjektfond. Gå inn på www.velgskog.no for mer informasjon.

Les mer om Velg Skog

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: