Hør her ungdommer!

Publisert

Skog i soloppgang

Velg skog

Skogbruket trenger friske krefter og kloke hoder på veien ut av oljeskyggen og inn i det grønne skiftet. Dette skriver Jørn Lileng i Velg Skog i en kronikk i Magasinet Skog

Det er her dere ungdommer kommer inn i bildet. Mye av det skogbruket gjør i dag skal vi nok fortsatt gjøre i lang tid framover. Men like sikkert må det satses på nye produkter fra trærne, ikke minst når vi skal erstatte oljen.

Fakta om Velg Skog:

VELG SKOG jobber med rekruttering, kompetanse og omdømmebygging for skognæringen. Velg Skog finansieres av medlemmer i skogsektoren, Landbruks- og matdepartementet, Skogbrukets Landsforening og NHO Mat og Drikke, samt midler fra skogbrukets ulike prosjektfond. Gå inn på www.velgskog.no for mer informasjon.

Les mer om Velg Skog

Når det kommer til nytenkning og kreativitet er dere unge overlegne de eldre og erfarne. Det er behov for dere i hele den lange verdikjeden fra plantene settes i jorda til trærne er blitt til ferdige produkter. Enten du vil jobbe praktisk eller teoretisk, i det private eller i det offentlige, som forsker eller maskinoperatører, tømmerselger eller rådgiver, med undervisning eller infrastruktur, er det viktige arbeidsoppgaver som venter på dere.

Som du ser er skogbruket på vei inn i en soloppgang av spennende muligheter for deg som er ung og full av pågangsmot. Skognæringen er framtidsrettet. Trær har en sentral plass når vi skal løse klimautfordringene fordi de kan erstatte de svarte karbonene som bidrar til global oppvarming, med trærnes grønne karboner som inngår i naturens evigvarende kretsløp.

Høres en framtid med skog fristende ut? Du kan velge skogutdanning allerede på videregående skole. Det er i alt åtte videregående skoler i Norge som tilbyr skogfaglig utdanning det andre året (Vg2) på naturbrukslinja på videregående skole. Når du har fullført Vg2 Skogfag kan du søke om å bli lærling (2 år) for å ta fagbrev som skogsmaskinoperatør, eller du kan fullføre studieforberedende (Vg3) og gå videre til høyere studier.

På høyskole- og universitetsnivå er det to skogfaglige utdanninger i Norge. Du kan ta en bachelorgrad i skogfag enten ved Høgskolen i Innlandet (INN), avdeling Evenstad, eller ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Ved NMBU kan du også ta en mastergrad i skog og få tittelen som forstkandidat.

Er du usikker på om en skogfaglig utdanning kan passe for deg, kan kanskje vi i Velg Skog hjelpe deg med å få en innføring studiesteder og hvilke muligheter du vil kunne forvente å få med en skogfaglig utdanning. Velg Skog jobber med rekruttering, kompetanse og omdømmebygging for skognæringen. Velg Skog er en felles satsing der alle næringsaktører rundt skog- og skogbruk er representert, og vi skal også være et bindeledd mellom studentene, utdanningsstedene og næringens aktører.

Lykke til med valget! VELG SKOG.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: