NHO Mat og Drikke

Innhold

Ny direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen

Nyhet, Bransjer

Publisert

Portrettfoto av Erlend Fuglum

Direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen (BROD), Erlend Fuglum. Foto: Fartein Rudjord

Den nye direktøren i Bryggeri- og drikkevareforeningen ble annonsert 11. april 2019. Erlend Vagnild Fuglum tar over etter Petter Nome, som har sittet 10 år i stillingen. - Min viktigste ambisjon er at politikerne skal gi næringen den anerkjennelsen den fortjener, og føre en politikk for produksjon i Norge, sier Fuglum.

- Vi driver verdiskaping og kulturbygging gjennom produkter folk har følelser for. Alle har sin egen favoritt hverdagsdrikk, og folk brenner for de lokale ølsortene. Spørsmålet er om politikerne brenner like mye for at disse produktene faktisk skal produseres i Norge, sier Fuglum.

Han peker på at dagens rammevilkår oppmuntrer til svenskehandel.

- Politiske vedtak har gjort at norskprodusert drikke blir utkonkurrert på pris. Dagens politikk sluser arbeidsplasser, verdiskaping, investeringer og avgiftsinntekter ut av landet. I fjor handlet nordmenn for mer enn 15 milliarder på den andre siden av svenskegrensen. Det er en gavepakke som svensk næringsliv setter stor pris på, sier den nye direktøren.

Fuglum kommer til jobben fra stillingen som nordisk kommunikasjonsdirektør i banken Santander. Tidligere har han vært sentral politiker for Senterpartiet og partner i rådgivningsselskapet First House.

Styreleder i BROD, Harald Bredrup, er fornøyd med rekrutteringen.

- Vi er opptatt av at politikken må være kunnskapsbasert, og at politikerne forstår konsekvensene av tiltak de vurderer. Erlend har lang erfaring i å bygge bro mellom politikk og næringsliv, og vi har høye forventninger på dette området. Det skader heller ikke at han er en trivelig trønder, sier Bredrup.

Han takker samtidig Petter Nome for stor innsats over mange år.

- Da Petter begynte besto foreningen kun av en håndfull medlemmer. Siden kom den eksplosive veksten av mindre bryggerier. Det har vært en stor styrke for næringen at alle har valgt å samle i seg i en bransjeorganisasjon. Petters energiske engasjement og klare holdninger har vært avgjørende for at vi i dag har nesten 140 medlemmer, avslutter Bredrup.

Bryggeri- og drikkevareforeningen, (BROD), er en bransjeforening i NHO Mat og Drikke.

Her finner du BRODs pressemelding 

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: