Lokale forhandlinger - vi ønsker å høre fra deg

Publisert

Penn og papie

Foto: cottonbro, Pexels

Lokale forhandlinger er en viktig del av de samlede årlige lønnsforhandlingene. For å kunne få en forståelse av hva det totale tariffoppgjøret lander på, sender NHO Mat og Drikke i disse dager ut en henvendelse om innrapportering til alle tariffbundne bedrifter.

Om lag 2/3 av lønn gis lokalt, mens 1/3 gis i de sentrale tariffoppgjørene. Nå er de fleste av årets oppgjør vedtatt, og det er da klart for å sette i gang med forhandlinger i den enkelte bedrift. De lokale forhandlingene er hjemlet i de ulike overenskomstene, og der finner man også bestemmelser om hvordan dette skal gjennomføres. Lokale forhandlinger skal være reelle og følge de fire kriterier; bedriftens økonomi, produktivitet, konkurranseevne og fremtidsutsikter.

- I disse dager sender vi ut en henvendelse til alle tariffbundne bedrifter, sier Nikolai Astrup Westlie, direktør for arbeidsliv i NHO Mat og Drikke. Her minner vi om at man må huske å rapportere inn resultatet fra de lokale lønnsforhandlingene, fortsetter han. Dette er viktig for å få et fullstendig bilde av det totale tariffoppgjøret i år, sier han og legger til at den lokale forhandlingsprotokollen også skal sendes inn.

Har du spørsmål om lokale forhandlinger, finner du mye informasjon på Arbinn. Du kan også kontakte en av NHO Mat og Drikkes advokater.

Alt du trenger å vite om lokale lønnsforhandlinger finner du på Arbinn

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: