NHO Mat og Drikke

Innhold

Nå er lønnsoppgjøret i gang for mat- og drikkenæringen

Nyhet, Tariff

Publisert

Penger. Foto.

Foto: Øivind Haug

Mandag 14. september er det oppstart for lønnsforhandlingene innenfor NHO Mat og Drikkes område. Det er kjøttindustrien som er først ut.

Årets oppgjør er et såkalt hovedoppgjør der partene forhandler om alt i en tariffavtale, både lønn og øvrig vilkår. Oppgjøret skulle egentlig gjennomføres i mars, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen.

NHO Mat og Drikke skal i alt forhandle 17 overenskomster.

- Når vi nå går inn i forhandlingene, er det viktigste at bedriftene unngår kostnadsmessige tillegg i overenskomstene. Det er et stort mangfold innenfor medlemsmassen i NHO Mat og Drikke, så vår oppfordring vil være at eventuelle tillegg må skje lokalt. Rammen på 1,7 er allerede satt etter frontfagsforhandlingene. Den forholder vi oss til, sier administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk.

Aktuelle forhandlingsdatoer for NHO Mat og Drikke:

14. -15. sept.: Kjøttindustrien, NNN
16. - 17. sept.: Bryggeri og drikkevare, NNN
21. - 22. sept.: Baker og konditor, NNN
23. - 24. sept.: Meieriindustrien, hhv. NNN og NML
7. - 8. okt.: Egg og fjærfe, NNN
7. - 8. okt.: Margarinfabrikkene, NNN
12. - 13. okt.: Mat- og Drikkevareindustrien, NNN
13. - 14. okt.: Naturbruk (skog), Fellesforbundet
14. - 15. okt.: Møller og Fór, NNN
21. - 22. okt.: Melkebehandlende industri, NNN
21. - 22. okt.: Sjokolade og snacks, NNN
26. - 27. okt.: Idun, NNN
26. - 27. okt.: Vin og brennevin, NNN
27. - 28. okt: Jordbruk og Gartneri, Fellesforbundet

Forhandlingsdatoer med Fagforbundet og Veterinærforeningen kommer i november 2020.

NHO Mat og Drikke oppdaterer nettsidene fortløpende med aktuell informasjon om lønnsoppgjøret i denne perioden.

Du når oss på vår tariff-telefon: 23 08 86 99
Vår pressevakt nås på: 900 98 642

Her finner du mer informasjon om gangen i et tariffoppgjør

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: