NHO Mat og Drikke

Innhold

Brudd og mekling i kjøttindustrien

Nyhet, Tariff

Publisert

Mynter og sedler

Det er brudd i forhandlingen mellom NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, (NNN), om tariffavtalen i kjøttindustrien. Mekling er satt til 5. og 6. oktober.

- Det var for stor avstand mellom partene til at vi fant en løsning i forhandlingene. Vi vil derfor be Riksmegleren om å mekle mellom partene, sier Nikolai A. Westlie, forhandlingsdirektør i NHO Mat og Drikke.

NNN og NHO Mat og Drikke startet forhandlingene på overenskomst 134 Kjøttindustrien mandag 14. september. 16. september ble det brudd i forhandlingene.

NHO Mat og Drikke har nå mottatt varsel om plassoppsigelse fra Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund for samtlige bedrifter som er omfattet av denne overenskomsten.

Les mer om hva plassoppsigelse er

Mekling skal gjennomføres den 5. og 6. oktober 2020. Dette innebærer at dersom partene ikke finner frem til en omforent løsning ved hjelp av Riksmekleren, vil en arbeidskonflikt (streik) være en realitet tirsdag 6. oktober kl. 24.00 (natt til onsdag 7. oktober).

Endelig varsel om hvilke bedrifter som eventuelt blir tatt ut i konflikt vil NHO Mat og Drikke motta senest 4 dager før meklingsutløp.

Vi minner om at vi har utarbeidet en veileder hvor man finner råd og tips om hvordan din bedrift skal forberede seg frem til mekling og ved en eventuell streik. Ved å følge lenkene i veilederen finner dere nyttig informasjon om brudd i forhandlinger, mekling og streik, herunder eksempler på blant annet permitteringsvarsel ved arbeidsstans i egen bedrift, informasjon om nedkjøringsavtaler og muligheter for å søke om dispensasjon fra streiken, samt hvem som kan arbeid i forbindelse med streik.

Meld deg på kurs

25. september arrangerer NHO Mat og Drikke kurset Tariff del 2. Her får du en innføring i hva som skjer videre i et tariffoppgjør fra brudd og til en eventuell streik. 

Aktuell informasjon finnes også på vår nettside og arbinn.

Har du ikke tilgang til Arbinn.no? Kontakt Nina Skjelbred, ns@nhomd.no for hjelp.

Har du spørsmål, kan du også ta kontakt på vår tarifftelefon/advokattelefon: 23 08 86 99.

Berørte bedrifter vil bli informert per epost.

Pressetelefon NHO Mat og Drikke: 900 986 42

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: