NHO Mat og Drikke

Innhold

Brudd og mekling i bryggeri- og mineralvannindustrien

Nyhet, Tariff

Publisert

Tomflasker sett ovenifra

Det er brudd i forhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund om tariffavtalen i bryggeri- og mineralvannsindustrien. Mekling er satt til 8. og 9. oktober.

- Til tross for god dialog mellom partene, ble det til slutt for stor avstand til at vi klarte å finne en løsning i denne omgang. Oppgjøret går derfor nå til mekling, sier Nikolai A. Westlie, forhandlingsdirektør i NHO Mat og Drikke.

Forhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og NNN om overenskomst 148 Bryggerier og mineralvannsfabrikker startet onsdag 16. september. 

Mekling skal gjennomføres den 8. og 9. oktober 2020. Dette innebærer at dersom partene ikke finner frem til en omforent løsning ved hjelp av Riksmekleren, vil en arbeidskonflikt, (streik), være en realitet fredag 9. oktober kl. 24.00 (natt til lørdag 10. oktober).

Endelig varsel om hvilke bedrifter som eventuelt blir tatt ut i konflikt vil NHO Mat og Drikke motta senest 4 dager før meklingsutløp.

Vi minner om at vi har utarbeidet en veileder hvor man finner råd og tips om hvordan din bedrift skal forberede seg frem til mekling og ved en eventuell streik. Ved å følge lenkene i veilederen finner dere nyttig informasjon om brudd i forhandlinger, mekling og streik, herunder eksempler på blant annet permitteringsvarsel ved arbeidsstans i egen bedrift, informasjon om nedkjøringsavtaler og muligheter for å søke om dispensasjon fra streiken, samt hvem som kan arbeid i forbindelse med streik.

Aktuell informasjon finnes også på vår nettside og arbinn.

Har du ikke tilgang til Arbinn.no? Kontakt Nina Skjelbred, ns@nhomd.no for hjelp.

Har du spørsmål, kan du også ta kontakt på vår tarifftelefon/advokattelefon: 23 08 86 99.

Berørte bedrifter vil bli informert per epost.

Pressetelefon NHO Mat og Drikke: 900 986 42

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: