NHO Mat og Drikke

Innhold

Brudd og mekling i forhandlingene om baker- og konditoroverenskomsten

Nyhet, Tariff

Publisert

Kakedisk

Illustrasjonsfoto. Foto: Unsplash

Det er brudd i forhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund om overenskomsten for baker- og konditorfagene. Mekling er satt til 16. og 17. oktober.

Forhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og NNN startet mandag 21. september, men natt til 23. september ble det brudd mellom partene. - Avstanden mellom oss var for stor til at vi klarte å finne en løsning gjennom ordinære forhandlinger. Oppgjøret går derfor nå til mekling hos Riksmekleren, sier Nikolai A. Westlie, forhandlingsdirektør i NHO Mat og Drikke. 

Mekling skal gjennomføres den 16. og 17. oktober 2020. Dette innebærer at dersom partene ikke finner frem til en omforent løsning ved hjelp av Riksmekleren, vil en arbeidskonflikt, (streik), være en realitet 17. oktober kl. 24.00 (natt til lørdag 18. oktober).

Endelig varsel om hvilke bedrifter som eventuelt blir tatt ut i konflikt vil NHO Mat og Drikke motta senest 4 dager før meklingsutløp.

Vi minner om at vi har utarbeidet en veileder hvor man finner råd og tips om hvordan din bedrift skal forberede seg frem til mekling og ved en eventuell streik. Ved å følge lenkene i veilederen finner dere nyttig informasjon om brudd i forhandlinger, mekling og streik, herunder eksempler på blant annet permitteringsvarsel ved arbeidsstans i egen bedrift, informasjon om nedkjøringsavtaler og muligheter for å søke om dispensasjon fra streiken, samt hvem som kan arbeid i forbindelse med streik.

Aktuell informasjon finnes også på vår nettside og arbinn.

Har du ikke tilgang til Arbinn.no? Kontakt Nina Skjelbred, ns@nhomd.no for hjelp.

Har du spørsmål, kan du også ta kontakt på vår tarifftelefon/advokattelefon: 23 08 86 99.

Pressetelefon NHO Mat og Drikke: 900 986 42

 

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: