- Tett dialog med myndighetene

Nyhet, Korona

Publisert

Petter Haas Brubakk (NHO Mat og Drikke), Kristin Krohn Devold (NHO Reiseliv) og Jon Sandnes (BNL) utenfor SMK 15.mars 2020

Petter Haas Brubakk (NHO Mat og Drikke), Kristin Krohn Devold (NHO Reiseliv) og Jon Sandnes (BNL) utenfor SMK 15.mars 2020

NHO Mat og Drikke er sammen med resten av NHO-fellesskapet, i nær kontakt med regjeringen om de utfordringene næringslivet og mat- og drikkeprodusentene står overfor i den helt spesielle situasjonen som har oppstått i Norge og i store deler av verden.

I løpet av søndag 15. mars har det vært flere møter mellom medlemmer av regjeringen og partene i arbeids- og næringslivet for å sikre en felles situasjonsforståelse og for å diskutere tiltak som kan avhjelpe situasjonen. NHO Mat og Drikke var i ettermiddag blant flere landsforeninger i NHO som møtte statsministeren og andre statsråder for å gi vurderinger og innspill.

 Mens Stortinget nå behandler den første pakken regjeringen la frem torsdag 12. mars, lanserte regjeringen i kveld nye tiltak. 

 -NHO Mat og Drikkes viktigste budskap er at ansatte og ledere hos mat- og drikkeprodusentene bretter opp ermene for å opprettholde leveransene av mat, drikke og andre nødvendige produkter til befolkningen, sier NHO Mat og Drikkes administrerende direktør, Petter Haas Brubakk.

 -Skal bedriftene få til dette, er det helt avgjørende at nøkkelmedarbeidere kan være på jobb og at forsyningskjedene nasjonalt og internasjonalt kan opprettholdes. Det var en viktig avklaring at Nærings- og fiskeridepartementet slår klart fast at hele verdikjeden er samfunnskritisk. Samtidig vil det oppstå nye utfordringer, og vi må arbeide hardt for å unngå at tiltakene som settes inn for å begrense smittespredning utilsiktet rammer de hjulene som må holdes i gang for å sikre leveranser av mat og drikke, sier Brubakk. 

 I dagene og ukene fremover vil NHO Mat og Drikke prioritere å støtte medlemsbedriftene på de måtene vi kan gjennom rådgivning om arbeidsgiverspørsmål og koordinere innspill og spørsmål til myndighetene om situasjonen.

 Samtidig vil mange bedrifter oppleve utfordringer når etterspørselen svikter, kunder kan få betalingsvanskeligheter eller prisen på innsatsfaktorene øker.

 -Vi har tett dialog med mange medlemsbedrifter, og våre linjer er åpne for kontakt om store og små utfordringer, slik at vi kan arbeide samlet om politiske tiltak som kan lette situasjonen og sørge for at bedriftene og arbeidsplassene kommer best mulig gjennom denne perioden, sier Petter Haas Brubakk.

Les NHOs kommentar  til regjeringens tiltakspakke.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: