- Nødvendig hjelp til hardt rammede bedrifter

Nyhet, Korona

Publisert

Grønne planter som vokser opp fra en bunke med mynter

-Regjeringens forslag til en "kontantstøtteordning" er bra fordi den treffer bredt. Mange bedrifter som har mistet omsetning vil få helt nødvendig hjelp. Dette gir større trygghet for at mat- og drikkebedrifter som er rammet, unngår konkurs og kan fortsette å produsere når situasjonen normaliserer seg mer, sier NHO Mat og Drikke.

Regjeringen presenterte i dag et forslag til en kompensasjonsordning for bedrifter som er rammet av koronakrisen. Ordningen vil hjelpe bedrifter som har minst 30 prosent omsetningssvikt på grunn av krisen og skal dekke deler av de uunngåelige faste kostnadene som bedriftene må betale selv om markedet er blitt borte. -Ingen sunne bedrifter skal gå over ende på grunn av denne krisen, sa finansminister Jan Tore Sanner.

- For mat- og drikkenæringen betyr det at bedrifter som har gått fra full til tilnærmet null drift på kort tid, får dekket en del av kostnadene sine, og dermed får tilgang på nødvendige kontanter. Det er bra for å sikre forsyningen av mat og drikke. Mange av våre medlemsbedrifter vil likevel ha utfordringer med store kostnadsøkninger som følge av en svakere kronekurs og økte råvarepriser, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.

Finansministeren sier at ordningen ikke er klar, og at den må behandles av Stortinget og godkjennes av ESA før den kan iverksettes. Målet er at søkeportalen skal være klar til 17. april.

Mer detaljer om innholdet regjeringens forslag kan du lese her.
NHOs kommentar til regjeringens forslag. 
Se spørsmål og svar om ordningen på NHOs medlemssider Arbinn (kun for medlemmer)

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: