NHO Mat og Drikke

Innhold

Markedssituasjonen under korona-utbruddet

PC

NHO har gjennomført ukentlige medlemsundersøkelser fra 9. mars og gjennom perioden med ekstraordinære tiltak fra myndigheten i forbindelse med korona-utbruddet.

I perioden med korona-utbrudd og ekstraordinære tiltak iverksatt av myndighetene, har NHO kjørt ukentlige medlemsundersøkelser for å få en bedre forståelse av situasjonen. Her finner du utviklingen i mat- og drikkenæringen uke for uke. Grafene oppdateres fortløpende med nye tall.

Bakgrunnstallene viser at andelen bedrifter med kanselleringer og lavere etterspørsel ligger jevnt mellom 69 og 71 % uavhengig av bedriftsstørrelse. Det har vært en økning fra 12 til 71 % i perioden undersøkelsen er utført. Små og store bedrifter rammes omtrent like hardt. Bakeriene og bryggeriene er de som rammes hardest der henholdsvis 100 % av bakeriene, 88 % av bryggeriene og 60 % av vin- og brennevinsleverandørene svarer at de har lavere etterspørsel eller kanselleringer.

Bakgrunnstallene viser at problemene med forsinkelser og kanselleringer av leveranser fra leverandørene til næringsmiddelindustrien er jevnt fordelt uavhengig av bedriftenes størrelse. Det er bakeriene, bryggeriene og vin- og brennevinleverandørene som er rammet hardest. Henholdsvis 58 % av bakeriene, 70 % av vin- og brennevinleverandørene, og 50 % av bryggeriene melder om forsinkelser eller kanselleringer som følge av Korona-utbruddet.

Hvis vi går inn i bakgrunnstallene så svarer 87 % av bryggeriene, 93 % av bakeriene og 70 % av vin- og brennevinleverandørene at de har gjennomført permitteringer. Dette henger sammen med at leveransene til hotell, catering og restauranter har stoppet helt opp. Det er har vært en rask økning i antall som permitterer i perioden.

Bakgrunnstallene viser at 26 % av bedriftene med mindre enn ti ansatte mangler likviditet til å betale regninger som forfaller om kort tid. 50 % av bryggeriene, 20 % av vin- og brennevinleverandørene og 42 % av bakeriene svarer at de har likviditetsproblemer.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: