Fikk krisepengene på dagen

Nyhet, Korona

Publisert

Faksimile fra matindustrien.no

Faksimile fra matindustrien.no

Basert på innmeldte unngåelige faste kostnader og et omsetningsfall på nesten 40 prosent i mars får Strøm-Larsen AS utbetalt 200.000 kroner fra kompensasjonsordningen.

Jan Strøm-Larsen er daglig leder i Strøm-Larsen AS i Oslo, en spesialforretning for kjøtt med en historie tilbake til 1904.

– Jeg søkte om midler i går, og fikk ja i går. Dette er et bra opplegg, sier han til Matindustrien.

100 mat- og drikkeprodusenter har mottatt støtte til nå

Skatteetatens oversikt kategoriserer bedriftene etter næringskodene fra Statistisk sentralbyrå.

I næringskategorien "Produksjon av nærings- og nytelsesmidler" har altså 89 bedrifter fått støtte per i dag.

Per i dag har også 11 ølbryggerier mottatt midler fra kompensasjonsordningen. De inngår i næringskategorien "Produksjon av drikkevarer".

Av disse er 37 bedrifter medlemmer i NHO Mat og Drikke.

- Det er gledelig å lese at Strøm-Larsen opplever at dette er en god ordning, sier Petter Haas Brubakk. I store trekk oppfatter vi at kompensasjonsordningene treffer mange bedrifter, men ikke godt nok. Det finens hull og svakheter ved ordningen. NHO Mat og Drikke har derfor jobbet med et felles innspill sammen med NHO-fellesskapet hvor vi ønsker å synliggjøre disse, sier Bruabakk. Innspillene er basert på tilbakemeldinger fra medlemsbedriftene, noe som er svært viktige bidrag i arbeidet med forbedringen av ordningen. Regjeringen har vært tydelig på at ordningene skal evalueres underveis for å gjøre dem mest mulig treffsikre. Det er et arbeid vi følger tett.

Les også: NHO vil ha fem endringer i kompensasjonsordningen

Markedet delvis borte

Strøm-Larsen AS er en av de 89 i næringsmiddelindustrien som per i dag har mottatt totalt i overkant av 6 millioner kroner fra kompensasjonsordningen for bedriftene i forbindelse med koronakrisen.

Catering- og storkjøkkenmarkedet er viktigst for Strøm-Larsen AS.

– Jeg er veldig usikker på hva som vil skje framover. Hittil i april har butikken hatt en omsetningsvekst på rundt 50 prosent, men catering og engros faller med over 40 prosent, forteller Jan Strøm-Larsen til Matindustrien.no.

Totalt sett blir det dermed et betydelig omsetningsfall også i april. Rundt en tredel av staben på i underkant av 40 medarbeidere er helt eller delvis permittert, forteller Strøm-Larsen.

Deler av denne saken er hentet fra matindustrien.no

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: