- Omsetningstap må være avgjørende

Nyhet, Korona

Publisert

Penger. Foto.

Foto: Øivind Haug

- Pakken fra regjeringen bidrar til at bedriftene kan betale regningene sine. Det er bra og nødvendig. Når detaljene nå skal på plass er det avgjørende hvor hardt bedriftene er rammet, og ikke om bedriftene ble pålagt å stenge eller ikke. En bedrift som ikke får levert varene sine er akkurat like hardt rammet som en bedrift som er påbudt å stenge, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

- Vi har forståelse for at det er et omfattende arbeid å få på plass en slik ordning, men for mat- og drikkeprodusentene teller nå hver dag. Når restauranter, kantiner og hoteller stenges, stopper en stor del av etterspørselen etter mat- og drikkevarer opp. En slik stans forplanter seg bakover i verdikjeden og får store konsekvenser for alle bedriftene i vår næring, sier Brubakk.

- Vi vil derfor bruke dagene som kommer til å jobbe hardt for at tiltakene som kommer skal baseres på omsetningstap. Hovedlinjen for å bestemme størrelsen på kompensasjonen må være fallet i omsetning, ikke om virksomheten er blitt pålagt å legge ned driften, sier han.

I dag la regjeringen og arbeidslivets parter frem prinsippene for en "kontantstøtteordning" for bedrifter som er rammet som følge av krisen. Ordningen er ment å dekke en andel av de faste kostnadene som bedriftene må betale, til tross for at omsetningen faller. Den skal ikke gjelde enkeltbransjer som opplever et stort fall i omsetningen som følge av viruset.   

Detaljene i ordningen skal være klare til neste fredag, 3. april, og målet er at man skal starte å betale ut penger innen tre uker. Totalt regner regjeringen med at det vil bli betalt ut 10-20 milliarder hver måned.  

Les mer om regjeringens tiltakspakke

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: