NFD: Mat definert som samfunnskritisk funksjon

Nyhet, Korona

Publisert

Stort drivhus med tomater

Foto: Erwan Hesry / Unsplash

All matvareproduksjon og hele verdikjeden er samfunnskritisk, bekrefter Nærings- og fiskeridepartementet til matvarebransjen. - Svært betryggende, sier Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke.

Nærings- og fiskeridepartementet sendte lørdag 14. mars 2020 et brev som formelt bekrefter at matvareforsyningen er definert som en samfunnskritisk funksjon. I brevet står det "Med verdikjedene menes blant annet: sjåfører, lagerarbeidere, ansatte ved distribunaler og lagre, ansatte ved drivstoffterminaler og -anlegg, ansatte i sentrale administrative funksjoner, ansatte i fôrindustrien, ansatte i husdyrproduksjon, fiskeri og havbruk, veterinærer som arbeider med husdyr, fiskeri og havbruk, ansatte i næringsmiddelindustrien og butikk- og bensinstasjonsansatte."

NHO ved Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke ble tidlig orientert om at regjeringen har sterkt fokus på matvareberedskapen og at næringsmiddelindustrien blir gitt slik definisjon. Lørdag kom en nærmere spesifisering.

-Vi setter stor pris på at regjeringen tydelig adresserer at matvareproduksjonen skal sikres. Nå står vi i en situasjon hvor næring og myndigheter jobber sammen, sier adm. dir. i NHO mat og drikke Petter Haas Brubakk.

Geir Ove Ystmark, administrerende direktør i Sjømat Norge legger til at det er viktig at man definerer dette tydelig slik departementet nå har gjort.

 - Vi har hatt en fortløpende og god dialog med myndighetene, og at matprodusentene ser at de har en viktig jobb å gjøre i den dugnaden Norge nå står ovenfor. Det er også viktig at hele verdikjeden blir definert, slik at ikke ett ledd rammes noe som igjen går ut over resten.

Næring- og fiskeridepartementets konklusjon_Samfunnskritisk personell_140320.pdf 

Helse- og omsorgsdepartementet har laget en mal til brev fra virksomheter om bekreftelse på arbeidsforhold i kritisk samfunnssektor for de som trenger fortsatt tilbud i skole/barnehage.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: