NHO Mat og Drikke

Innhold

Sykefraværsstatistikk for mat- drikke- og bionæringene

Sykefraværstallene

NHO utgir hvert kvartal oversikt over sykefraværstall i NHO-bedrifter, med nivå- og endringsmåletall sammenlignet med foregående kvartaler. Etter innføring av A-ordningen har det vært en utfordring å få riktige tall for egenmeldt fravær. Fra 2. kvartal 2017 er det egenmeldte fraværet igjen en del av statistikken.

Sykefraværsstatistikken er basert på tall fra SSB som NHO bearbeider videre for de enkelte landsforeningene og bransjene.

Det egenmeldte fraværet fremkommer ved en utvalgsundersøkelse som SSB foretar for omtrent 20-30 % av antall ansatte i NHOs medlemsbedrifter.

Denne grafen viser tallene for det legemeldte fraværet kvartalsvis fordelt på bransjene i mat- drikke- og bionæringene. Ved å klikke på kategoriene til høyre for grafen, kan du skru av og på visninger. Sist oppdater 10. september 2020.

Denne grafen viser utviklingen i det legemeldte sykefraværet i prosent fra 2012. Visningen er fordelt på bransjer innenfor mat- drikke- og bionæringen. Ved å klikke på kategoriene til høyre for grafen, kan du skru av og på visninger. Sist oppdater 14. mai 2020.

For første gang etter innføringen av a-ordningen viser statistikken for 2. kvartal 2017 både det legemeldte og det egenmeldte fraværet. Ved å klikke på kategoriene til høyre for grafen, kan du skru av og på visninger. Sist oppdater 10. september 2020.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: