NHO Mat og Drikke

Innhold

Ulrik fungerer aldeles utmerket, over all forventning

Nyhet, HMS, IA

Publisert

Filmen er laget av Eivind Lie Nitter på oppdrag for NHO Service.

Gjennom Ringer i Vannet har Bakehuset Larvik fått en ny lojal og dyktig medarbeider med lavt sykefravær. Ringer i vannet er en rekrutteringsmetode utviklet av NHO som årlig gir 1.500 personer med hull i CV-en fast jobb.

Jan Larsen, produksjonsleder i Bakehuset Larvik er meget fornøyd. Nylig har Bakehuset Larvik fått tak i en dyktig og lojal medarbeider gjennom Ringer i Vannet.

Fungerer over all forventning

Ulrik har Asperberger. - Da jeg ble spurt om å ta inn en med Asberger, var jeg skeptisk. Men Ulrik fungerer aldeles utmerket, over all forventning. Jeg er veldig glad over at vi fikk muligheten til å ansette Ulrik, sier Jan Larsen.   Bakehuset har en konsernavtale med Ringer i Vannet. Det vil si at selskapet ønsker å bruke Ringer i Vannet i alle sine avdelinger. Bakehuset er det største bakeriet i Norge, med tilsammen 11 lokale bakerier i Sør- og Midt-Norge. 

Styrken til Ringer i Vannet er den kartleggingen som gjøres i bedriften på forhånd. Det innebærer at de som koordinerer rekrutteringen kjenner bedriften godt og vet hva de er ute etter. - Den oppfølgingen og samarbeidet vi har med bedriftene etter den metodikken vi har i Ringer i Vannet, er veldig bra, sier Harald Johansen, Ulriks kontaktperson i iFokus. - Det blir sjelden bom, det blir som regel match og det blir varige arbeidsforhold av det. Akkurat her på Bakehuset så vi at Ulrik kunne passe veldig godt inn, sier han. 

Rekrutteringsstrategi

Ringer i Vannet er en rekrutteringssstrategi der man kobler mennesker som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet med NHO-bedrifter. Metodikken tar utgangspunkt i arbeidsgivers behov for arbeidskraft og tett oppfølging av kandidat og arbeidsgiver før, under og etter ansettelse. Ordningen åpner for en kortere kostnadsfri praksisperiode uten arbeidsgiveransvar. Målet er fast ansettelse og å få flere tilbake i arbeidslivet.

Les mer om Ringer i Vannet.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: