Ringer i Vannet diplom og fagbrev hos MatBørsen AS

Publisert

Her er Thao flankert av KAM for Ringer i Vannet fra Fønix, Jorunn Hallenstvedt til venstre og HR ansvarlig Kristine Abrahamsen fra Matbørsen

Her er Thao flankert av KAM for Ringer i Vannet fra Fønix, Jorunn Hallenstvedt til venstre og HR ansvarlig Kristine Abrahamsen fra Matbørsen.

Thao startet opp som vikar i pakkeavdelingen hos Matbørsen i januar 2018, etter en kort arbeidspraksis gjennom arbeids- og inkluderingsbedriften Fønix i Vestfold. Det tok ikke lang tid før de så at dette var en arbeidstaker som både var lojal, arbeidsvillig og flink. Nå er Thao klar for fagbrev!

Thao håndterte oppgavene hun ble satt til på en veldig god måte, og ble derfor brukt mer og mer som vikar når de trengte en flink person. Nå er hun fast ansatt, og har en god karrierevei foran seg hos Matbørsen.

Kristine Abrahamsen, som er HR ansvarlig i Matbørsen sier at de ikke kan la en dyktig medarbeider forsvinne fra dem, og de har derfor meldt henne opp til å ta fagbrev innenfor produksjonsteknikk.

Avdelingsleder Sverre Gustavsen Köhler, til venstre, får ikke fullrost Thao for måten hun har lært seg oppgavene og hvordan hun utfører jobben.

Avdelingsleder Sverre Gustavsen Köhler, til venstre, får ikke fullrost Thao for måten hun har lært seg oppgavene og hvordan hun utfører jobben.

Dette er en opplæring og et opplegg som Matbørsen både administrerer og finansierer. De har "skolen" innenfor egne lokaler med de lærerkreftene som behøves både på det teoretiske og praktiske planet. En kveld i uken med teori, starter opp nå i september, ved siden av at den praktiske opplæringen blir ivaretatt gjennom den jobben som skal utføres i produksjonen kontinuerlig.

Eksamen avlegges i juni. Så gjenstår å få nok praktisk og relevant erfaring slik at kravene til fagbrevet tilfredsstilles.

- Vi må trygge medarbeiderne våre gjennom påfyll av kompetanse, slik at de mestrer oppgavene de blir satt til på en god måte, sier Kristine. Jo flere som har fagbrev blant medarbeiderne, desto mer stabil og dyktig arbeidsstokk får de. Det var 20 personer som tok fagbrev i 2017 og 10 nå i høst. De vil også satse på fagbrevutdanning innenfor matproduksjon så snart som mulig.

Thao kom fra Vietnam for 15 år siden, og snakker bra norsk, men har også fått tilbud fra Matbørsen om deltakelse på norskkurs, for å forbedre enkelte sider av både den muntlige og skriftlige delen av språket. Hun er svært fornøyd både med jobben med å styre en pakkelinje, og Matbørsen som arbeidsgiver. Hun føler seg inkludert og ivaretatt på en veldig god måte. Hun vet også at hun vil bli stilt enda større krav til når hun har tatt fagbrev, både arbeidsmessig og faglig, samt også som rollemodell for sine kolleger.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: