Oppsiktsvekkende lavt sykefravær

Publisert

Ruth L. Hoff, direktør for produksjon og kvalitet i Hoff er solt av det lave sykefraværet i bedriften.

Hos HOFF har de funnet en oppskrift som virker for å redusere sykefraværet hos de ansatte.

HOFF startet opp et organisasjonsutviklingsprosjekt i 2015. De har redusert antall årsverk samtidig som de har økt produksjonsvolumet betydelig.

- At de i samme periode har senket sykefraværet og i etterkant har holdt det så lavt er mildt sagt imponerende, sier Jørgen Wille, advokat i NHO Mat og Drikke som har vært med på mange omstillingsprosesser i medlemsbedrifter.

Hele bedriften ble involvert i organisasjonsutviklingen, noe som resulterte i helårsproduksjon og faste stillinger.

- Tidligere var vi nødt til å permittere folk på sommeren fordi det var stans i produksjonen. Det trenger vi ikke lenger, sier direktør for produksjon og kvalitet hos HOFF, Ruth L. Hoff.

HOFF har et sykefravær på 4,1 prosent hittil i år. Gjennomsnittstallet for bransjen matproduksjon var i 2016 på 5,4 prosent. Korttidssykefraværet hos HOFF er på under 2 prosent.

Hos oss er vi opptatt av medarbeiderinvolvering og HMS er øverst på agendaen i hverdagen. Ledelsen viser tillit og respekt for medarbeidere, det handler om å gjøre hverandre gode.

- Ledelsen skal være tilstede og synlig, sier Hoff, som er stolt av det lave sykefraværet i bedriften. Samtidig deltar de ansatte aktivt inn i alle prosesser, Lean i praksis, sier hun.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: