Oppsiktsvekkende lavt sykefravær
Hos HOFF har de funnet en oppskrift som virker for å redusere sykefraværet hos de ansatte.
Hos HOFF har de funnet en oppskrift som virker for å redusere sykefraværet hos de ansatte.
HOFF startet opp et organisasjonsutviklingsprosjekt i 2015. De har redusert antall årsverk samtidig som de har økt produksjonsvolumet betydelig.
- At de i samme periode har senket sykefraværet og i etterkant har holdt det så lavt er mildt sagt imponerende, sier Jørgen Wille, advokat i NHO Mat og Drikke som har vært med på mange omstillingsprosesser i medlemsbedrifter.
Hele bedriften ble involvert i organisasjonsutviklingen, noe som resulterte i helårsproduksjon og faste stillinger.
- Tidligere var vi nødt til å permittere folk på sommeren fordi det var stans i produksjonen. Det trenger vi ikke lenger, sier direktør for produksjon og kvalitet hos HOFF, Ruth L. Hoff.
HOFF har et sykefravær på 4,1 prosent hittil i år. Gjennomsnittstallet for bransjen matproduksjon var i 2016 på 5,4 prosent. Korttidssykefraværet hos HOFF er på under 2 prosent.
Hos oss er vi opptatt av medarbeiderinvolvering og HMS er øverst på agendaen i hverdagen. Ledelsen viser tillit og respekt for medarbeidere, det handler om å gjøre hverandre gode.
- Ledelsen skal være tilstede og synlig, sier Hoff, som er stolt av det lave sykefraværet i bedriften. Samtidig deltar de ansatte aktivt inn i alle prosesser, Lean i praksis, sier hun.
Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?