NHO Mat og Drikke

Innhold

Nye tall fra SSB om arbeidsulykker

Nyhet, HMS

Publisert

Mann som står og kikker ned i en stor dampkoker

I 2017 var det nærmere 22.000 arbeidsulykker i Norge. Tallene viser arbeidsulykker som er rapportert til NAV. Sammenlignet med 2016 er det en reduksjon på 522 arbeidsulykker, 2,3%. Foto: Elevate on Unsplash

I 2017 var det nærmere 22.000 arbeidsulykker i Norge. Tallene viser arbeidsulykker som er rapportert til NAV. Sammenlignet med 2016 er det en reduksjon på 522 arbeidsulykker eller 2,3%.

Siden statistikk om arbeidsulykker ble opprettet i 2014, har antall rapporterte ulykker gradvis sunket. Det er ulykkene som gir kortvarig fravær, som utgjør hoveddelen av ulykkene. Fravær på tre dager eller færre var i 2017 på ca. 12 000 og er gått ned fra 14.000 siden 2014. Mens det langvarig fravær, på mere enn tre dager, har holdt seg stabilt rundt 10 000.

Fall er også i 2017 den vanlige arbeidsulykken, og da innenfor næringsgrupper bygg- og anleggsvirksomhet og transport og lagring. Andre ulykkestyper som dominerer er støt/treff av gjenstander, stukket/kuttet av skarp gjenstand eller klemt.

I 2017 var det 44 dødsulykker i Norge. De tallene inngår ikke i denne statistikken.

Her finner du hele statistikken på SSBs nettsider

Forebyggende arbeid som risikovurdering, risikostyring og avvikshåndtering er kjernen i det systematiske HMS-arbeidet og viktig for å unngå arbeidsulykker og skader.

Hjelp til å forebygge arbeidsulykker

På Arbinn.no finner du gode verktøy og beskrivelse av hvert skritt i en risikovurdering fra innledende kartlegging til ferdig handlingsplan.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: