Fakta om Ringer i Vannet:
Ringer i Vannet er en rekrutteringsstrategi der man kobler mennesker som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet med NHO-bedrifter. Det tas utgangspunkt i arbeidsgivers behov for arbeidskraft. Ordningen åpner for en kortere kostnadsfri praksisperiode uten arbeidsgiveransvar. Målet er fast ansettelse og flere tilbake i arbeidslivet.
Daglig leder Kristin Sandvoll ved Bakehuset Nord-Norge i Svolvær og ansatt Kjell Ivar Krogstad ble gjort skikkelig stas på tirsdag 13. februar av både NHO Service og Handel ved regionansvarlig Janne Krohn-Hansen fra Trondheim, NAV Lofoten ved leder Gunn Varberg Blandford og LIAS med administrerende direktør Odd Magne Steffensen i LIAS Svolvær og tilrettelegger Bengt Klevstad i LIAS på Leknes.
Kjell Ivar er en av 9000 personer som i 2017 er tilbakeført til arbeidslivet gjennom samarbeidet Ringer i vannet, et tiltak mellom arbeids- og inkluderingsbedriftene i Norge (derav LIAS i Lofoten), NAV og NHO.
Suksess
Under sammenkomsten på Bakehuset Nord-Norge sa regionansvarlig Janne Krohn-Hansen i NHO at evalueringen av NHO-prosjektet Ringer i Vannet viser at metoden virker, og at inkluderingspotensialet er stort, og hun håper at større deler av arbeidslivet tar denne i bruk.
- Prosjektet skiller seg ut fra andre tiltak ved at man tar utgangspunkt i arbeidsgivers behov for arbeidskraft. Suksessfaktorer er tillit, trygghet og tilgjengelighet. Arbeidsgiver gis dette gjennom bistand og oppfølging fra dedikerte ansatte i Arbeids- og inkluderingsbedriftene. I Lofoten har Bengt Kievstad ved LIAS på Leknes en slik rolle.
- NHO og prosjektmedarbeidere i Ringer i Vannet (RIV) bidrar til rekruttering av bedrifter. Resultatene viser at 80 prosent av kandidatene lår fast ansettelse, sier Krohn-Hansen.
Nesten 60 prosent av arbeidsgiverne svarer at metoden (Ringer i Vannet) er avgjørende for ansettelsene, og at de neppe ville ha ansatt disse personene uten konseptet.
Les hele saken som sto på trykk i Lofotposten - her i .pdf-format