Bakehuset AS satser på Ringer i vannet

Publisert

HR-direktør Per-Ole Thorsen i Bakehuset og administrerende direktør i NHO Service Anne-Cecilie Kaltenborn.

Bakehuset signerer konsernavtale med Ringer i Vannet. HR-direktør Per-Ole Thorsen i Bakehuset og administrerende direktør i NHO Service Anne-Cecilie Kaltenborn. Foto: Bakehuset AS.

Et av landets største bakerier har inngått konsernavtale med Ringer i vannet.

Fakta om Ringer i Vannet:

Ringer i Vannet er en rekrutteringsstrategi der man kobler mennesker som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet med NHO-bedrifter. Det tas utgangspunkt i arbeidsgivers behov for arbeidskraft. Ordningen åpner for en kortere kostnadsfri praksisperiode uten arbeidsgiveransvar. Målet er fast ansettelse og flere tilbake i arbeidslivet.

Les mer

Å få Bakehuset AS med på laget er stort for denne satsingen i NHO som sikrer folk med hull i CV-en jobb.

HR-direktør Per-Ole Thorsen i Bakehuset AS signerte konsernavtalen under Ringer i Vannets arrangement da over 100 deltagere var samlet til fagdag i Næringslivets Hus i Oslo 7. september 2017.

Bakehuset AS er det største bakeriselskapet i Norge med 11 bakerier, 6 konditorier og har ca 1000 ansatte. De baker og leverer ferske brød og bakervarer hver dag til blant annet Kiwi, Meny, Spar, Joker, Nærbutikken og Bunnpris.

Bakehuset har en lang tradisjon med å hjelpe mennesker som står på utsiden av arbeidslivet og har allerede inngått en rekke lokale rekrutteringsavtaler med Ringer i Vannet.

- Vi har flere suksesshistorier fra samarbeidet med Ringer i Vannet fra våre bakeri og det legges merke til internt. Vi har erfart at de gode relasjonene som skapes lokalt mellom daglig leder og arbeid og inkluderingsbedriften og den tette oppfølgingen av kandidatene har gitt oss en rekrutteringsvei for faste ansettelser.

Lederne våre får også god oppfølging og lykkes. Denne stoltheten lokalt er kjempeviktig. Den er med på å utvikle lederne våre og dermed også hele organisasjonen, sier Thorsen som oppfordrer til å lede litt mer med hjertet. Det kan vise seg å være både smart og lønnsomt, mener han.

Slik gjør du for å bli Ringer i Vannet-bedrift:

  1. Først kartlegges rekrutteringsbehovet i din bedrift på kort og lang sikt, og hva slags kompetansebehov dere har. Rekrutteringen foregår i samarbeid med regionale tiltaksbedrifter.
  2. Deretter får dere hjelp med å finne den best egnete kandidaten til den ledige stillingen.
  3. Neste steg er ansettelse eller arbeidspraksis og evaluering. Under en arbeidspraksis i bedriften vil man kunne få bekreftet at kandidaten gjør en god jobb, og kan bli aktuell for ordinær ansettelse. Denne perioden er helt uforpliktende for begge parter. Personen vil være på Arbeidsavklaringspenger (AAP) og bedriften har ikke lønnsutgifter i praksisperioden.
  4. Ansettelse med oppfølging. Også etter ansettelse garanterer tiltaksbedrifter oppfølging av deg som arbeidsgiver. Målet med Ringer i Vannet er at du skal få en ny medarbeider som fungerer i jobben og bidrar til verdiskaping i nettopp din bedrift.
  5. Ringer i Vannet er NHO-fellesskapets hovedsatsing på IA-avtalens delmål 2: " Hindre frafall og øke sysselsettingen av personer med nedsatt funksjonsevne. "

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: