Åpent Bakeri: Fikk jobb gjennom Ringer i Vannet - trives kjempegodt

Publisert

Hos Åpent Bakeri er det å inkludere flere i arbeidslivet en selvfølge. Deria Ibrahim Afhakama, Omran Mohamad Alkhatib og Abdirahman Jama Mahmod er tre av medarbeiderne som har fått sjansen til å prøve seg hos det populære bakeriet i Oslo.

Fakta om Ringer i Vannet:

Ringer i Vannet er en rekrutteringsstrategi der man kobler mennesker som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet med NHO-bedrifter. Det tas utgangspunkt i arbeidsgivers behov for arbeidskraft. Ordningen åpner for en kortere kostnadsfri praksisperiode uten arbeidsgiveransvar. Målet er fast ansettelse og flere tilbake i arbeidslivet.

Les mer

- Jeg jobbet som baker og laget søtsaker i Syria, sier Omran Mohamad Alkhatib.

Alkhatib har nå jobbet hos Åpent Bakeri i et år og syv måneder. Han er en av flere som har fått jobb hos bakeriet gjennom NHO-prosjektet Ringer i Vannet.

- Det var vanskelig å finne jobb fordi jeg har ikke papirer som dokumenterer hva jeg tidligere har jobbet som. I tillegg er det vanskelig med språket, for man må jo kunne snakke litt norsk for å jobbe, sier han.

Fikk sin første seksmånederskontrakt

I tett samarbeid med lokale arbeids- og inkluderingsbedrifter, kobler Ringer i Vannet mennesker hull i CV-en til NHO-bedrifter. Prosjektet har vært svært vellykket, og hvert år bidrar det til at over 2.000 personer får jobb. 80 prosent av de som får prøvd seg, får varige ansettelser.

- Jeg trives kjempegodt. Oppgavene her er ikke så vanskelige, det krever bare at du blir vant med det og lærer. Jo mer man lærer, desto bedre blir det, sier Abdirahman Jama Mahmod, som har jobbet hos Åpent Bakeri i tre uker.

- Jeg hadde en lang periode hvor jeg ikke hadde en ordentlig jobb. Nå har jeg fått min første seksmånederskontrakt, og jeg har allerede fått mange positive tilbakemeldinger, sier han.

Deria Ibrahim Afhakama er enig med sine kollegaer.

- I tillegg er det veldig mange hyggelige mennesker her. Det jeg også liker er at ingen dager er like, det er hektisk og man merker ikke at tiden går, sier Afhakama.

Les hele saken her

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: