Inkluderende arbeidsliv

Publisert

To kolleger sammen med en rådgiver.

Du som arbeidsgiver kan få støtte arbeidet med IA digitalt eller fra NAV Arbeidslivssenter. Vi har samlet noen nyttige lenker til deg som trenger støtte til å forebygge og redusere fravær.

Alle virksomheter er en del av intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv 2019-2022, (IA-avtalen). Målsettingen i IA-avtalen er å redusere og forebygge sykefravær og frafall fra arbeidslivet.

Innsatsområdene er forebyggende arbeidsmiljøarbeid og innsats mot lange og/eller hyppig gjentagende sykefravær.

Du som arbeidsgiver kan få støtte i dette arbeidet digitalt eller fra NAV Arbeidslivssenter. Vi har samlet noen nyttige lenker til deg som trenger støtte til å forebygge og redusere fravær:

  • Min side – arbeidsgiver – her kan du få oversikt over sykemeldte og sykefraværsstatistikk, få støtte til å rekruttere og tilgang til å sende digitale skjema til NAV.
  • Forebygge og redusere sykefravær og frafall – denne siden gir god oversikt over digitale tjenester fra NAV og oppfølging fra NAV Arbeidslivssenter. Her vil dere bl.a. finne lenker til kontaktskjema og idebanken
  • Arbinn om IA – NHOs medlemssider med gode tips, veiledere, verktøy og maler til bruk i IA og sykefraværsarbeidet. Her får du også oversikt over andre relevante nettsteder.

Økonomisk tilskudd i IA-avtalen – ekspertbistand i vanskelige fraværssaker

Vanskelige fraværssaker kom opp som en utfordring fra NHOs medlemmer i forbindelse med reforhandling av IA-avtalen i 2018. Et nytt virkemiddel – tilskudd til ekspertbistand – ble derfor etablert.

Når tilrettelegging og oppfølging av sykmeldte ikke fører fram, kan det søkes om støtte til bistand fra en ekspert for å få en vurdering av muligheter og begrensninger for arbeidstakeren og/eller arbeidsplassen. Eksperten skal hjelpe til med å avklare situasjonen og bidra til å finne løsning.

Les mer om ekspertbistand på Arbinn.no

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: