NHO Mat og Drikke

Innhold

Bransjeprogrammet for næringsmiddelindustrien

Nyhet, IA

Publisert

Mann som er hos legen og måler blodtrykket

Bransjeprogrammets hovedmål er å redusere sykefraværet i næringsmiddelindustrien.

NHO Mat og Drikke er godt i gang med bransjeprogrammet for næringsmiddelindustrien. Bransjeprogrammet er en del av IA-avtalen for 2019-2022, og et av flere tiltak i IA-avtalen. NHO Mat og Drikke og Sjømat Norge fikk i sommer tildelt midler til IA-avtalen Bransjeprogram i næringsmiddelindustrien.

Den overordnete målsettingen for prosjektet er å redusere sykefraværet og frafallet i næringsmiddelindustrien.

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), NHO Mat og Drikke og Sjømat Norge.

Prosjektleder for Bransjeprogrammet er Anne Brit Slettebø, som tidligere har vært advokat i NHO Mat og Drikke. Nå er hun prosjektleder på fulltid.

- Vi har blitt enige om at det er tre bransjer som skal prioriteres i arbeidet som skal gjøres, sier Slettebø. De tre bransjene er fisk, kjøtt og meieri.

Ni bedrifter er med

Følgende ni bedrifter deltar pr. dags dato i Bransjeprogrammet:

  • Lerøy Norway Seafoods AS Båtsfjord
  • Ellingsen Seafood AS Skrova
  • Insula Båtsfjord
  • Cermaq Steigen
  • Synnøve Finden AS Alvdal
  • Kavli Q- Meieriene Jæren
  • Nortura SA Tynset
  • Fatland AS Sandefjord
  • Tine SA Kalbakken

Styringsgruppen består av Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Anne Berit Aker Hansen, Forbundsleder i NNN og Sverre Johansen direktør i Sjømat Norge.

Arbeidsgruppen består av representanter fra Sjømat Norge, NNN og tre bedrifter fra de bransjene som er valgt ut. STAMI og Arbeidstilsynet er også viktige aktører i dette arbeidet.

Er din bedrift innenfor en av de tre aktuelle bransjene, er det fortsatt mulig å bli med i bransjeprogrammet. Ved interesse kan du ta kontakt direkte med Anne Brit Slettebø.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: