Ny norsk spesifikasjon for førstehjelp i arbeidslivet

Publisert

Tømmer

Illustrasjonsfoto. Foto: Pexels

Skogbrukets HMS-utvalg har i samarbeidet med Standard Norge vært opptatt av å få frem alle situasjoner hvor det i skogbruket kan bli behov for førstehjelp.

Standard Norge har på vegne av Helsedirektoratet fått utarbeidet Norsk Spesifikasjon for førstehjelp i arbeidslivet. Det er utarbeidet bransjespesifikke veiledninger innenfor bygg og anlegg, transportbransjen, industrien, landbruket, og havbruk.

Standardisering av førstehjelp i arbeidslivet er en del av den nasjonale førstehjelpsdugnaden Sammen redder vi liv. Målet er å heve kompetansen om førstehjelp i den norske befolkningen. Både bransjerepresentanter, myndigheter og opplæringsaktører har deltatt i arbeidet.

Skogbrukets HMS-utvalg har i arbeidet med de nye veilederne vært opptatt av at standardiseringen av førstehjelpoppslæring i arbeidslivet blir anvendelig og relevant for alle deler av og alle typer funksjoner i skognæringen - uavhengig av virksomhetens størrelse - også i de tilfeller med få kolleger til stede.

Skogsarbeid utføres i områder hvor det kan være vanskelig å få rask bistand fra nødetater, blant annet på grunn av lange avstander. Skogsbilveier er ofte vanskelig fremkommelige og har bommer. Det er derfor ekstra viktig at opplæringen i førstehjelp er god og forståelig.

Riktig førstehjelp kan redde liv!

Du finner mer informasjon og bransjespesifikke veiledninger på Standard Norges nettsider

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: