Endringer i praktikantordningen

Nyhet, Arbeidsrett

Publisert

Kvinne som steller med blomster

Endringer i praktikantordningen. Ordningen gjelder generelt, men er mye brukt i landbruket, spesielt hos gartnerier. Foto: Sydney Rae on Unsplash.

Den 1. september i år trådte endringer i utlendingsforskriften angående praktikanter i kraft. Praktikantordningen gir mulighet for oppholdstillatelse for personer fra tredjeland (land utenfor EØS-området) under utdanning. Ordningen gjelder generelt, men er mye brukt i landbruket, spesielt hos gartnerier.

Tidligere har det ikke vært krav knyttet til praktikantenes alder, og det har vært mulig å ha praktikanter ansatt i til sammen to år. Dette er nå endret.

For det første er det nå et vilkår for å få opphold som praktikant at søker er mellom 18 og 30 år gammel. Videre er maksgrensen for opphold som praktikant redusert fra to år til seks måneder med mulighet for forlengelse opp til ett år til sammen. I tillegg er det kommet inn en presisering av at praktikantoppholdet skal bygge videre på, og være relevant for, utdanningen praktikanten er i gang med.

Du finner mer informasjon om praktikantordningen her

Etter forskrift om allmenngjøring av deler av overenskomst for jordbruks- og gartnerioverenskomsten mellom NHO Mat og Drikke og Fellesforbundet, skal praktikanter lønnes med minst 70 % av satsen for ufaglært fast ansatt arbeidstaker.

Her finner du overenskomsten med minstelønnssatser 

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: