NHO Mat og Drikke

Innhold

Ny veileder: Sikkerhet ved ansettelsesforhold

Nyhet, Arbeidsrett

Publisert

To menn som tar hverandre i hånden

Bildet er hentet fra forsiden på veilederen Sikkerhet ved ansettelsesforhold som er utgitt av Politiet, Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Næringslivets sikkerhetsråd og Politiets sikkerhetstjeneste.

For å forebygge innsidervirksomhet har Politiet, Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Næringslivets sikkerhetsråd og Politiets sikkerhetstjeneste utarbeidet en felles veileder som tar for seg sikkerhet ved ansettelsesforhold.

Formålet med veilederen er å gi virksomheter et hjelpemiddel de kan bruke når de skal planlegge tiltak for å redusere risikoen ved en ansettelse.

Et ansettelsesforhold (midlertidig eller fast) forutsetter et betydelig tillitsforhold mellom den ansatte og arbeidsgiver, ettersom arbeidsgiveren gir den ansatte tilgang til virksomhetens verdier. Når arbeidsforholdet avsluttes, tar den ansatte dessuten med seg all kunnskapen han eller hun har ervervet.

Politiet, Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Næringslivets sikkerhetsråd og Politiets sikkerhetstjeneste har derfor utarbeidet denne veilederen.

Veilederen kan du laste ned her i .pdf-format

 

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: